Kako preživeti gubitak ljubimca?

Priča iz života

Nekoliko godina sam poznavala devojku iz parka i njenog vernog pratioca, koker španijela. U vreme kada sam ih upoznala, pas je već bio prilično star, ali zdrav, veseo i živahan dedica. Nakon šetnje, vlasnica seda na klupu, čita knjigu, a njen ljubimac drema pored nje. I tako svaki dan kada je vreme to dozvoljavalo.

Pre nekoliko dana, vidim devojku koja sedi na klupi i čita knjigu, ali ne vidim njenog psa. Iznenađena, priđem i s malo nesigurnosti u glasu (pretpostavljajući šta se desilo), pitam – a gde je on? Uginuo je pre nedelju dana – usledio je odgovor. Pa…kako si ti? Žao mi je zaista, ne znam šta da kažem… i dok su mi se oči napunile suzama, devojka se nasmeši i reče: “Dobro sam. Bolje nego što sam mislila da ću da budem, kada jednog dana bude otišao. Nije se mučio, uginuo je u snu. Starost. Znaš, bio je veoma srećan pas, i ja sam bila srećna što imam takvo divno biće za prijatelja. Znam da sam učinila sve za njega i život mu je bio lep. Doživeo je 14 godina, nije bio bolestan, jednostavno je uginuo. Mislim da lepši život nije mogao da ima. Prihvatila sam njegov odlazak dostojanstveno, jer to je priroda. Morao je da ode.” Nikada ranije nisam čula tako razumno objašnjenje od vlasnika koji je nedavno izgubio svog psa.

Juče ujutro, vidim tu devojku kako šeta u parku sa štenetom. Kaže da ga je našla na ulici i usvojila ga je. Ranije je imala mužjaka i baš joj je drago što će sada imati ženku. Novi početak.

Pročitajte: Zašto je pas čovekov najbolji prijatelj?

Share Button
 

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl:


1 Comment to “Kako preživeti gubitak ljubimca?”

  1. JanaJovanovic says:

    Divna prica!:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zasto je pas covekov najbolji prijatelj | Pansion za pse

Postavite komentar

Please type the characters of this captcha image in the input box

Molimo Vas, prepišite slova sa slike u polje iznad